whitetop whitebottom co2Evidentiranje dobrih praks je končano. Nov izbor 20 dobrih praks bomo javnosti predstavili 5. marca 2013.
Vabljeni ste, da dobre prakse predlagate tudi po objavi izbora 20ih - pišite na info@umantera.org.
Če bo projektna skupina presodila, da ustrezajo merilom, jih bomo objavili v spodnjem zemljevidu dobrih praks.Aktualno!

Prva javna predstavitev novih dobrih praks

Novih 20 primerov dobrih praks predstavljamo na novinarski konferenci v torek, 5. marca 2013 ob 13.00 v City Hotelu v Ljubljani.

Več.


Pomemben korak pri zmanjševanju ogroženosti zaradi poplav

14. februar 2013 - Vlada je določila območja pomembnega vpliva poplav v Sloveniji. Na podlagi kriterijev, opredeljenih v t.i. poplavni direktivi (ogroženost zdravja ljudi, gospodarstva, kulturne dediščine in okolja) je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje lani poleti pripravilo predlog, ki je predvideval 56 območij. Po posvetu z lokalnimi skupnostmi ter strokovno in zainteresirano javnostjo je bilo na koncu določenih 61 območij pomembnega vpliva poplav.

Več.


Natečaj za najboljši nizkoogljični projekt

11. februar - Evropska komisija v okviru kampanje "Svet, kot ti je všeč, s podnebjem, kot ti je všeč" prireja natečaj za najboljši nizkoogljični projekt. Na natečaj lahko posamezniki in organizacije s sedežem v državi EU v roku treh mesecev prijavijo projekte – tako velike kot majhne, ki prispevajo k zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov.

Več.Zadnji komentarji

Umestitve dobrih praks

Dobre prakse po Sloveniji:

.
Ogled Dobre prakse v Sloveniji na večjem zemljevidu

Evidentiranje dobrih praks je potekalo do 17. oktobra 2011. Končni izbor dvajsetih dobrih praks je opravila strokovna skupina projekta v sestavi: dr. Lučka Kajfež Bogataj, dr. Franc Pohleven, Anamarija Slabe, dr. Sašo Medved, dr. Aljaž Plevnik in Vida Ogorelec.

Želite predlagati svojo dobro prakso? Ali poznate dobro prakso koga drugega? Če želite, da jo vnesemo na zemljevid, izpolnite obrazec za evidentiranje in ga pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Odločitev o umestitvi dobre prakse bo sprejela strokovna skupina projekta. Na tak način evidentirana dobra praksa bo na zemljevidu označena z belo zastavico.

Dobre prakse po Evropi

.
Ogled Dobre prakse v EU na večjem zemljevidu

 

info@umanotera.org

Projekt "Slovenija znižuje CO2: dobre prakse" je ena izmed akcij partnerstva na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo, Vlado Republike Slovenije in Evropskim parlamentom.
Projekt izvaja Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj. Vsebine, objavljene v zvezi s projektom, ne predstavljajo uradnega stališča Evropske komisije ali Vlade Republike Slovenije.

Upravljalec in administrator spletne strani je Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj.